Marja de Raadt

Exhibitions

GROEPSTENTOONSTELLING – Gorcums Museum

FLORALIA

2 april t/m 11 september 2016
Grote Markt 17, 4201 EB Gorinchem
www.gorcumsmuseum.nl
0183 632 821

ZELFPORTRET ALS ZONNEBLOEM: een serie werken op papier in gemengde techniek. Grondpatronen van de werken op papier zijn vier linoleumsnedes van zonnebloemen, die bewerkt zijn met potlood, aquarelverf, gouache, inkt, ballpoint of acryl.

Klik op thumbnails voor een vergroting >

3 x 9 - Zelfportret als zonnebloem - Marja de Raadt
Poster Floralia

SOLOTENTOONSTELLING – Galerie de Etage

10 april t/m 4 juni 2016 – opening zondag 10 april om 14.00 uur
Kruisstraat 4, 4201 GE Gorinchem
www.boekhandelcursief.nl
0183 689 950

Schilderijen en werk op papier van Marja de Raadt

De tentoonstelling bestaat uit nieuwe tekeningen en olieverfschilderijen. De basis voor de werken op papier vormen een reeks linoleumsnedes uit 2008, gedrukt in Vence door een Deense drukker, met als thema ’Zelfportret als Zonnebloem’.

Tijdens haar verblijf in Zweden heeft ze op deze drukken verder gewerkt en van de beperking van vier vaste grondvormen een deugd gemaakt. Juist de vaste basisvorm zorgde ervoor dat de kunstenaar zich vrij voelde om te experimenteren met vorm en materiaal. De naam van de serie ’Zelfportret als Zonnebloem’ komt voort uit het idee dat zowel de gekozen zonnebloem als de bewerking ervan iets zegt over het temperament en de gemoedstoestand van de maker. Een wisselwerking tussen de zonnebloem en de kunstenaar. In de schilderijen komen zowel schedels als zonnebloemen voor. Er wordt geen verschil gemaakt tussen het verloop van geboorte, leven en dood van de zonnebloem en de mens. Je zou de zonnebloem als metafoor van de mens kunnen zien. In het schilderij ’Schedel van de Zonnebloem’ wordt dit duidelijk, naast de schilderijen van menselijke schedels die ook op de tentoonstelling te zien zijn.

Naast de tentoonstelling in De Etage is ook werk van Marja de Raadt te zien op de expositie ’Floralia’ in het Gorcums Museum.

Marja de Raadt (Gorinchem 1950) verliet Gorinchem in 2012 en emigreerde naar Zweden. Tegenwoordig woont en werkt ze in de oude binnenstad van Dordrecht.

Klik op thumbnails voor een vergroting >